Onze (wijn)reisroute door Frankrijk

Gedurende twee weken hebben wij een rondreis gemaakt door (een klein stukje van) Frankrijk. Tijdens deze vakantie stond wijn in de hoofdrol en dat zie je ook terugkomen in de bestemmingen die wij hebben aangedaan.

Frankrijk is natuurlijk een ontzettend groot land, vol prachtige steden, dorpjes en landschappen. Als je maar twee weken hebt, moet je echt keuzes maken. Normaal gesproken rijden we vaak van hot naar her, en zijn onze vakanties redelijk vol gepropt met allerlei activiteiten en uitstapjes. Je zal ons zelden dagen aan het strand zien liggen. Dit jaar was dat ietsje anders, omdat we een hele drukke en stressvolle periode achter de rug hadden (het plannen van de bruiloft en alle onzekerheden daar omheen i.v.m. corona) besloten we het dit keer even rustig aan te doen. Twee weken Frankrijk met in totaal 4 verschillende overnachtingsplekken.

L’Epine

We zijn begonnen in de Champagneregio en wel bij L’Epine. Het voordeel hiervan was dat het maar een uurtje of vijf rijden is vanaf ons huis in Arnhem. Wij hebben de ochtend van ons vertrek rustig ontbeten, de laatste spulletjes in de auto gedaan om vervolgens op ons gemak naar Frankrijk te kunnen rijden. Hierdoor kwamen we ook niet zo verlept op locatie aan. Na een uur of 10 rijden zijn wij altijd helemaal gaar, maar met een uurtje of 5 in de auto is dat een heel ander verhaal. Echt een lekker begin van de vakantie.

Pauillac

De volgende stop was Pauillac. Vanaf L’Epine hebben we een kleine 8 uur gedaan over deze autorit, inclusief stops. Wij hebben vanaf Blaye de veerpont gepakt naar de Lamarque aan de overkant van het water. Je kan ook via Bordeaux omrijden, maar dit is een stukje langer en wat ons betreft ook minder leuk omdat je voornamelijk over de snelweg rijdt. Ben je van plan om hetzelfde te doen, dan is het wel slim om van tevoren hier de vertrektijden te checken.

Cognac

Van Pauillac naar Cognac rijden is vervolgens weer een eitje. In 2,5 uur ben je zeker op bestemming aangekomen. Als je weer de veerpont pakt dan doe je er zelfs minder lang over. Omdat wij lang op de veerpont in Lamarque moesten wachten, hebben we besloten om via Bordeaux te rijden, dat is ook gewoon goed te doen.

Sancerre

Vervolgens zijn we van Cognac naar Sancerre gegaan, dat ligt weer in de richting van Champagne. We hebben bewust Sancerre gekozen als laatste bestemming, omdat het vanaf hier weer een uurtje of 6 naar huis rijden is. Zo konden we zowel de heenrit als de terugrit vrij ontspannen de auto in. Dat vinden we wel zo lekker om de vakantie mee te beginnen en weer te eindigen. Je doet er iets meer dan 4 uur over om vanaf Cognac in Sancerre te komen. Rij je via Limoges? Dan kan je een tussenstop maken in Oradour-Sur-Glane!

Map vector above created by flatart – www.freepik.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *