Over ons

Hoi! Leuk dat je ons reisblog gevonden hebt. Wij zijn Hans en Jette, Reismaatjes XXL.

We hebben elkaar in 2010 leren kennen. Op 3 juli 2020 zijn we, temidden van een pandemie, met elkaar getrouwd. Ondanks dat de dag er anders uitzag dan we van tevoren bedacht hadden, was het perfect!

Jette en Hans, Reismaatjes XXL op de Veluwe voor zonsopkomst.

In de tijd dat we elkaar kennen, hebben we al veel mooie vakanties gehad en prachtige reizen kunnen maken. In 2013 is Jette voor haar studie zeven maanden naar Zuidoost Azië geweest. Op datzelfde moment verhuisde Hans voor zijn studie naar München. Zeven maanden later is ook Hans afgereisd naar Zuidoost Azië, waarna we samen door Cambodja en Vietnam gereisd hebben. Vanaf dat moment zijn we besmet met het reisvirus en daar zijn we niet meer van genezen. Sindsdien is Jette het reismaatje van Hans, en Hans het reismaatje van Jette.

Met onze backpacks op de rug hebben we inmiddels al veel mooie landen, diverse reisbestemmingen en prachtige plekjes ontdekt. Omdat we deze graag met jullie willen delen (en zelf niet willen vergeten), zijn we begonnen met reismaatjesxxl.nl.

Want reizen, dat is wat ons betreft het mooiste wat er is. Tickets boeken, je tas op je rug en alleen of samen met je reismaatje op weg gaan. Nieuwe culturen beleven, smaken proeven, talen horen en landen ontdekken. Wat is er nou fijner dan dat?!

Naast het maken van vele reisfoto’s, bloggen we ook vaak over onze reizen. Voorheen deden we dit voor familie en vrienden, maar we willen dit graag ook delen met het grotere publiek: jullie! Uiteraard zitten onze reisverhalen vol met tips, maar het zijn vooral onze belevenissen. De leuke, bijzondere, rare en minder leuke dingen van het reizen komen voorbij en ook de ongemakken worden zeker niet overgeslagen. Het zijn onze verhalen, onze belevenissen en het kan natuurlijk zo zijn dat anderen dingen anders beleefd hebben. Dat is het mooie van reizen. Ondanks dat vele mensen dezelfde plekken bezoeken, bouwen we allemaal eigen herinneringen en ervaringen op. We zijn dan ook erg benieuwd naar die van jullie! 

We hopen met onze blogs een eerlijk en waarheidsgetrouw beeld van onze reizen neer te zetten. Niet alleen maar de droomplaatjes en prachtige hotels, maar ook de lange busritten, de stinkende straatjes, de tourist traps en het eeuwige zeulen met je hebben en houden.  

Naast de reisblogs, zullen we ook reisroutes, reisbestemmingen, reistips, funfacts en leuke weetjes met jullie delen. 

Hopelijk genieten jullie net zo veel van het lezen van onze blogs als wij van het maken.

Liefs,
Hans en Jette