Via Reykjavik naar Canada en fietsend door Vancouver

De reis is begonnen! Vanochtend ben ik met de auto opgehaald en naar Schiphol gebracht. Mijn katten thuis waren volledig van de leg omdat ik als een kip zonder kop het huis door rende, op zoek naar de laatste dingen die ik waarschijnlijk was vergeten in te pakken. 

We reden naar Schiphol en daar ging alles prima, met een vertraging van ongeveer een uur vertrokken we vanaf Amsterdam naar Reykjavik, IJsland. De piloot heeft het vliegtuig flink op de staart getrapt, voor zover als dat mogelijk is, want het uur vertraging werd teruggebracht naar een half uur vertraging bij aankomst. Het was ontzettend bewolkt en regende keihard.

Tijdens de overstap in Reykjavik hebben we een pizza gehaald omdat we vergingen van de honger. Toen we erachter kwamen dat de vliegtickets waarschijnlijk zo goedkoop waren, omdat ze geen avondeten serveerden hebben we ook nog een hamburger aangeschaft. De ontdekking dat we geen eten zouden krijgen was wel een teleurstelling. Nadat ook de hamburger achter de kiezen was besloot ik dus toch ook nog een wrap te kopen voor onderweg. Ik ben namelijk gevoelig voor honger en word daar echt een minder leuk persoon van. Aangezien ik de vakantie niet chagrijnig wilde beginnen, leek dit dus een goed idee! 

Via Reykiavik naar Canada

Het was tijd om te boarden dus we gingen samen met de andere reizigers in de rij staan. De medewerkers van de vliegtuigmaatschappij liepen ons één voor één langs en vroegen ons het hemd van het lijf: wat ga je doen in Canada? Wanneer heb je je vlucht geboekt? Wanneer heb je je eTA aangevraagd? Heb je een hotel geboekt? Et cetera, et cetera. Uiteindelijk zijn we geslaagd voor de douane-test en mochten we doorlopen. Het vliegtuig waarmee we door vlogen was heel klein, een soort cityhopper. Wij zitten helemaal achteraan, lekker dicht bij de toiletten. Zo nu en dan worden we verrast door de heerlijke geur van oude pis. Hopelijk blijft dit niet de hele vlucht hangen. 

De vlucht zelf is echt prachtig en doordat we met de zon mee vliegen kunnen we lang naar buiten kijken. Na de oceaan zien we als eerste een stuk van de uitlopers Groenland. Er ligt geen sneeuw en we zien een prachtig woest en onbewoond landschap. Vervolgens vliegen we over zee, hier zien we de afgebrokkelde ijskappen drijven op het water. Eenmaal boven Canada kijken we uit op de Rocky Mountains, een prachtig gezicht. Dit voorspelt veel goeds voor de rest van de reis. 

Geland in Vancouver

Eenmaal aangekomen in op het vliegveld van Vancouver pakken we de “SkyTrain rapid transit” die ons in een minuut of 20 naar het centrum van de stad brengt. We hebben nauwelijks geslapen en zijn KAPOT. Gelukkig stopt de trein heel dicht bij ons hostel in het centrum van de stad en hoeven we niet heel ver meer te lopen. Wij verbleven in The Cambie Hostel, een fijne plek op een prima locatie. Er zijn er overigens twee in Vancouver, wij sliepen in The Cambie Hostel Downtown. Voordeel van deze locatie is dat ze een kat hebben! Ben je allergisch dan kun je misschien beter bij de Gastown locatie boeken.

Eenmaal aangekomen eten we snel wat bij de bar en daarna duiken we ons bed in. We doen een poging om de jetlag te verslaan en zo lang mogelijk wakker te blijven. Ik probeer negen uur te halen, maar ik faal: tussen acht en half negen val ik al in slaap.

Het eerste Canadese ontbijt

Als we de volgende dag wakker worden, zijn we nog een beetje verlept van de reis. Maar dat weerhoudt ons er niet van om meteen in de benen te gaan en buiten de deur te ontbijten. We gaan naar Jam Café, echt een aanrader! Wil je hier ook heen, zorg er dan voor dat je er op tijd bent. Door de jetlag waren wij er al erg vroeg maar we moesten alsnog buiten op een tafeltje wachten. Bij aankomst stonden er vier mensen voor ons, maar na overleg besloten we dat wachten minder lang zou duren dan doorlopen en zoeken naar iets nieuws.

Dat was een hele goede keuze, want man wat een heerlijk ontbijt hebben we gehad! Het menu en de sfeer is echt Amerikaans (of is dit gewoon Canadees, we zijn er nog niet over uit). We bestelden eggs Benedict en drie op elkaar gestapelde pannenkoeken met banaan en walnoten en koffie. De koffie blijven ze maar bijschenken, zo fijn! Maar het was ook zo veel, ik denk dat we maar de helft op kregen. 

Fietsend Vancouver door! 

Na het ontbijt liepen we terug naar ons hostel om fietsen te huren, want na zoveel eten was het tijd om die calorieën weer te verbranden. We konden de fietsen huren bij ons eigen hostel, maar dan op de tweede locatie. Je kan hier gewoon naar vragen bij de receptie, dan helpen ze je verder. 

map

Op z’n Hollands: fietsen door Vancouver


1. The Cambie Hostel, het begin en eindpunt van de fietstocht
2. Kijk hier naar de opstijgende en dalende watervliegtuigen
3. Fiets langs de haven van Vancouver
4. De Totempalen van Stanley park
5. Het meisje met de wetsuit
6. Op dit punt heb je een mooi uitzicht op Lions Gate Park
7. Een van de mooiere standjes die je tegen komt
8. Siwash Rock
9. Bij het Teahouse kan je even bijkomen
10. Fiets via de Lost Lagoon. De fanatiekelingen kunnen er ook helemaal omheen rijden
11. Granville Island, dè plek om lekker te eten, drinken en op te laden voor het laatste stuk.
12. De laatste loodjes! Op dit punt heb je een prachtig uitzicht op de skyline van Vancouver

We zijn om Vancouver en Stanley Park heen gefietst. Een tocht van een paar uur met deels tegenwind. De tocht was heel mooi en we hadden steeds een prachtig uitzicht op Vancouver en de met sneeuw bedekte bergen op de achtergrond. Onderweg kwamen we langs allerlei totempalen. Halverwege kwamen we erachter dat het replica’s zijn en het origineel in een museum staan, maar desondanks zagen ze er schitterend uit. Wij vonden het geinig dat die palen er ontzettend oud uitzien maar dat ze tussen 19 nog wat en 2007 gemaakt zijn. Helemaal niet oud dus! 

Ook fietsten we langs Granville Island, waar een hele grote foodmarkt was. Dit was dan ook de perfecte plek voor een lunch. Er was keuze zat! Wil je een broodje halen bij de bakker, geen probleem. Fruit halen in de hallen, dat kan ook. Gewoon plaatsnemen in een restaurantje? Alles is mogelijk! 

Wat ons betreft is het huren van een fiets echt aan te raden in Vancouver. Door te fietsen kom je namelijk op veel verschillende plekken en krijg je een goed beeld van de stad. Aan het eind van de dag hadden wij weliswaar stijve armen en een houten kont, maar dat was het zeker waard!

Na het fietsen zijn we neergestreken bij Cambie Bar (de bar van The Cambie Hostel in Gastown) en hier zijn we gaan nadenken over de rest van onze reis en de activiteiten die we willen ondernemen. Voor onze laatste avond hebben we een Basketball wedstrijd geboekt, de Vancouver Whitecaps VS Toronto! Wil je ook een sportwedstrijd bezoeken tijdens je vakantie in Canada, dan kan je tickets boeken via Vivid Seats. Hier kan je ook terecht voor festival-, concert- en theaterkaartjes.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *