Van Downtown naar Gastown naar Chinatown: wandelen door Vancouver

Met de benenwagen

Zoals jullie vorige week konden lezen zijn we via Reykjavik naar Vancouver gevlogen. Vancouver was het startpunt van onze rondreis door West-Canada. Na de eerste nacht en het eerste ontbijt, hebben we een stuk gefietst. We hebben daar goed kunnen zien wat een schone en relaxte stad Vancouver is. De stad barst van de parken (en honden). Er is weinig politie (er zijn dan weer veel mensen met bont geverfd haar). De stad komt erg multicultureel en vriendelijk op ons over.

De tweede dag in Vancouver pakken we de benenwagen. We beginnen met een wandeling door Downtown en Waterfront. Het is een leuke wandeling, waarbij we er wel achter komen dat je Vancouver eigenlijk meer moet beleven dan aanschouwen. Er zijn namelijk helemaal niet zo veel grote bezienswaardigheden, maar de sfeer is heerlijk. De stoomklok in Gastown is overigens wel echt een bezienswaardigheid, vooral als je het aan de local vraagt. Hoewel het echt wel een mooie klok is, waar eens in de zoveel tijd (je raadt het al) stoom uit komt, is het ook “gewoon een klok”. Desondanks zeker de moeite waard om even langs te lopen!

Vancouver wandelstad

Hou je van wandelen en vind je het leuk om door de stad te wandelen of juist Vancouver uit te gaan en een wandeling te maken in de buurt? Kijk dan even op Vancouver Trails. Op deze site kan je allerlei (gratis) wandelroutes vinden.

Na de wandeling lopen we nog wat verder door de winkelstraat en strijken we neer op een bankje om daar onze lunch te eten. Dit blijkt een perfecte plek om lekker mensen te kijken. Er komen er dan ook veel voorbij in allerlei vormen en maten. Van mensen van wie de buik tot op de knieën reikt, tot sportieve meiden in sport leggings en op een soort schoen-slippers (blijkbaar helemaal mode tegenwoordig). Ook alles er tussenin zien we langskomen, bijvoorbeeld veel te dikke meiden die hun benen in een huidskleurige legging proppen en daar boven een croptop dragen. Ieder zijn ding natuurlijk! Wij vermaken ons in ieder geval prima. 

Schrikken in Chinatown

Na de lunch besluiten we richting Gastown en Chinatown te lopen. We drinken nog even een Cappuccino en slaan dan Chinatown in. Na dit bezoek hebben wij Chinatown omgedoopt tot crazytown. Ik ben momenteel nog bezig met het verwerken van een halve cultuurshock.

Chinatown zit vol met gekkies en mensen aan de drugs. We zien een man die zo stijf staat van de heroïne, dat het enige wat hij nog kan doen zijn evenwicht zoeken is. Wanneer hij op de grond valt blijft hij liggen als een soort vis op het droge. Om hem heen lopen tientallen mensen die stinken naar pis en ook helemaal strak staan van ik-weet-niet-wat. Mannen en vrouwen met donkere kringen om de ogen, littekens op de armen van de naalden en helemaal uitgemergeld door alle ellende die ze dagelijks naar binnen gooien. Ik krijg er helemaal de kriebels van en wil hier zo snel mogelijk weg.

Dit is echt een andere kant van de stad en wij raden je dan ook aan om hier gewoon weg te blijven. Ik denk niet per sé dat het overdag heel onveilig is, maar je hebt er als toerist mijn inziens niets te zoeken. 

Een terrasje pakken en Vancouver beleven

Na de schok van Chinatown zijn we toe aan een wijntje. De zon is ook doorgebroken en we gaan op een terrasje zitten. Even uitrusten, heerlijk kletsen en kijken naar alle voorbij lopende gekkies, want het blijkt dat die ook hier gewoon voorbij lopen. Once you’ve seen them…

Als we zijn bijgekomen gaan we op zoek naar een supermarkt. Canada is best een duur land. Dat wisten we al van tevoren, maar het werd ook erg snel bevestigd. Daarom willen we in ons hostel koken. We slaan het nodige in en gaan dan nog even in een parkje in de zon zitten. Hier komt een Canadese jongen op ons af, Chris. Volgens hemzelf is hij de meest Canadese jongen die we kunnen treffen. Halverwege ons gesprek met Chris komen we erachter dat hij ook een halve gekkie is. Hij blijft ook maar praten. Uiteindelijk stappen we op met de mededeling dat we de boodschappen echt in de koelkast moesten doen. 

Na twee volle dagen Vancouver hebben we het idee dat we twee verschillende gezichten van de stad hebben kunnen zien. Het mooie, schone, verzorgde en hippe gedeelte, maar ook de grote problemen van de stad, de drugs en het vuil op straat. 

De volgende dag gaan we met de Skytrain terug naar het vliegveld om daar onze huurauto op te halen. We zullen daarna in één keer doorrijden naar de boot die ons naar Vancouver Island zal brengen. Na deze stadse dagen hebben we ontzettend veel zin om meer te zien van de Canadese natuur! 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *